اقتصاد یونان

اقتصاد یونان

کشور یونان در چند سال اخیر یکی از پربازدید کننده ترین کشورهای اتحادیه اروپا توسط توریست ها و گردشگران بوده است. همچنین تولیدات ناخالص داخلی این کشور بسیار خوب بوده و این امر موجب شده است اقتصاد یونان در جایگاه چهل و هشتم جهان قرار بگیرد. در این مقاله سعی داریم نکات و واقعیت های مهمی در مورد اقتصاد یونان ذکر نماییم.

شاخص های اقتصادی یونان

یکی از کشورهای جنوبی اروپا که جمعیتی حدود 10.000.000 نفر دارد کشور یونان می باشد. اگر بخواهیم ساختار اقتصاد یونان را مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم که اقتصاد این کشور ترکیبی از صنعت، خدمات و کشاورزی می باشد. در سال ۲۰۱۴ تولید ناخالص داخلی یونان برابر با 238.000.000.000 دلار بوده که موجب شده است کشور یونان در رتبه ۵۳ از نظر درآمد سرانه قرار بگیرد. مهمترین صادرات این کشور شامل  انواع سبزیجات و میوه ها، زیتون و روغن زیتون، روغن های صنعتی، آلومینیوم، تجهیزات مخابراتی و ارتباطی، وسایل برقی و آهن آلات می باشد؛ و همچنین میتوان به نفت خام، ماشین‌آلات و تجهیزات برقی، قایق و کشتی، انواع خودرو و محصولات پلاستیکی به عنوان مهمترین محصولات وارداتی این کشور اشاره کرد. در سال ۲۰۱۴ همچنین سرمایه گذاری مستقیم خارجی در این کشور به نسبت رضایت بخشی بوده است به طوری که کل جریان انتقال سرمایه به داخل یونان در این سال حدود 2.000.000.000 یورو بود.

[caption id="attachment_111" align="aligncenter" width="780"]شاخص های اقتصادی یونان شاخص های اقتصادی یونان[/caption]

اقتصاد یونان باستان

حدود ۵ قرن پیش از میلاد زندگی یونانی ها در دولت شهر آتن می ‌گذشت که در این زمان اصلی ترین ویژگی حیات سیاسی یونانی ها این بود که بیشترشان زمینداران بزرگ بودند و از ثروت زیادی برخوردار بودند؛ اما عده ای زیادی از جمعیت این دولت شهر را بردگان خارجی تشکیل می دادند. کشور یونان یکی از کشورهایی است که نخستین و شکستگی خود را در ۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح تجربه کرده و از این رو می‌توان گفت اقتصاد یونان سابقه طولانی در دست و پنجه نرم کردن با بحران های مالی دارد. در این زمان ۱۳ دولت شهر یونانی از معبد ونوس  پول قرض گرفته که در پرداخت قرض خود خوش قول نبوده و این امر موجب شد معبد تقریباً ۸۰ درصد پول خود را از دست بدهد. در دوران معاصر نیز اقتصادی یونان شاهد ۵ ورشکستگی بوده است که ورشکستگی سال ۱۸۲۶ این کشور در جریان جنگ استقلال یونان از امپراتوری عثمانی بوده و در سالهای ۱۸۴۳، ۱۸۶۸، ۱8۹۴و ۱۹۳۲ نیز اقتصاد یونان دچار رکود شده است.

[caption id="attachment_112" align="aligncenter" width="780"]اقتصاد یونان باستان اقتصاد یونان باستان[/caption]

اقتصاد یونان از نظر افلاطون و ارسطو

افلاطون و ارسطو دو فیلسوف یونانی بوده که در زمان زندگی خود در مسائل مهمی از جمله حکومت، تعلیم تربیت و اقتصاد یونان دارای نظریه های منسجم بودند. در زمان زندگی این دو فیلسوف بزرگ، در کشور یونان نظام برده ای حاکم بود که افلاطون این راه تنها راه حل ممکن برای برقراری نظم در جامعه می دانست. افلاطون سه طبقه برای جامعه ترسیم کرده بود که شامل فرمانروایان، پاسداران و عامه میشد؛ از نظر وی میان افراد تیزهوش و  دیگر افراد اختلاف های وجود داشت به همین دلیل هر فرد را به کاری که توانایی انجام آن را داشته باشد گمارده بود اما ارسطو یکی دیگر از فیلسوف های یونانی معتقد بود که نحوه به دست آمدن دارایی جزئی از مدیریت اقتصاد یونان می باشد نظر وی این بود که دارایی شامل مالکیت بردگان، وسایل و ابزار تولید می شود.

[caption id="attachment_113" align="aligncenter" width="780"]اقتصاد یونان از نظر افلاطون و ارسطو اقتصاد یونان از نظر افلاطون و ارسطو[/caption]

بحران اقتصادی یونان در سال 2009

در سال ۲۰۰۹ در منطقه یورو بحران مالی به وجود آمد به طوری که کشورهایی مانند یونان که عضو این اتحادیه بوده اند از کمک نهادهای ثالث از جمله بانک مرکزی اروپا و صندوق بین المللی بی نصیب مانده زیرا بانک های این منطقه با کاهش سرمایه و مشکلات شدیدی برای تامین نقدینگی مواجه شدند. اقتصاد یونان شدید ترین بحران خود را در سال ۲۰۱۱ تجربه کرد زیرا میزان بدهی های اوراق قرضه به ۱۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی سالانه اش رسیده بود. با توجه به این شرایط مردم یونان نتوانستند با دستمزد و حقوق خود وام های بانک ها را پرداخت کرده که این امر باعث رکود هرچه بدتر اقتصاد یونان شد. بسیاری از شرکت ها نیز دچار ورشکستگی شده و به این ترتیب شمار بیشتر از افراد بیکار شدند. نکته دیگر اینکه در این سال ها بیشتر افراد از پرداخت مالیات نیز طفره می‌رفتند.

[caption id="attachment_114" align="aligncenter" width="780"]بحران اقتصادی یونان در سال 2009 بحران اقتصادی یونان در سال 2009[/caption]

پایان رکود اقتصادی یونان

همانطور که گفته شد در دهه گذشته اقتصاد یونان با تلاطم های پیوسته رو به رو بود اما شواهد نشان می دهد که بحران اقتصادی یونان به پایان رسیده که این مطلب توسط دولت یونان نیز اعلام شد. میزان رشد تولید ناخالص ملی، میزان بدهی دولت نسبت به تولید ناخالصی، توازن بودجه و میزان بیکاری از عواملی است که مقایسه آن در چند ساله اخیر نشان می دهد که پس از ده سال اقتصاد یونان نجات یافته است. به عنوان مثال توجه به میزان رشد تولید ناخالص یونان نشان دهنده این است که اقتصاد این کشور به چه سرعتی در حال ترقی می باشد. در سه ماهه اول سال ۲۰۱۰ اقتصاد یونان با رشد -6.1 درصد مواجه بود و در سال ۲۰۱۷ به رشد 1.4 درصد رسید همچنین میزان بیکاری سال ۲۰۱۰ یونان ۱۲ درصد بود اما در ماه مه ۲۰۱8ا ین رقم به پایین ترین میزان خود رسیده است.

در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی برای سفر به اروپا با شماره همراه ۰۹۱۰۷۶۳۶۳۲۶ تماس بگیرید.

آژانس سفری دیگر مجری مستقیم در خصوص ویزای یونان ، وقت سفارت یونان ۸۸۸۵۱۰۸۰-۰۲۱