غذاهای یونان
غذاهای یونان
کشور یونان یکی از زیباترین و باشکوه ترین کشورهای اروپایی از نظر بناهای تاریخی و سواحل شنی می باشد که سالانه گردشگران زیادی را به سمت خود می کشاند؛ خوردن غذاهای یونان از جمله دسرها و شیرینی های ترد این کشور در کنار جاذبه های گردشگری می تواند بسیار شگفت انگیز باشد. تقریبا می توان گفت فرهنگ غذایی یونان به صورت مدیترانه ای بوده و در بیشتر غذاهای یونان از سبزیجات، حبوبات، ماهی، گوشت بره، سیر، بادمجان و آویشن استفاده می شود. با توجه به این مورد ما در این مقاله سعی کرده ایم تعدادی از بهترین غذاهای یونان را معرفی کنیم تا گردشگران در هنگام سفر به این کشور آنها را شناخته و از خوردن آنها لذت ببرند.
موساکا یکی از لذیذترین غذاهای یونان
یکی از لذیذ ترین غذاهای یونان موساکا میباشد که مواد تشکیل دهنده آن گوشت چرخ کرده، بادمجان، قارچ، فلفل دلمه ای، جعفری، تخم مرغ، پیاز، سیر، نمک، روغن گوجه فرنگی و سس سفید می باشد. این غذای خوشمزه برای افرادی که به گوشت و بادمجان علاقه دارند می تواند انتخاب بسیار مناسبی باشد. اگر بخواهید در سفر به یونان غذای موساکا را امتحان کنید، بهتر است رستوران آلکاز تاورنا در شمال آکروپولیس را انتخاب کرده زیرا غذاهای یونان که در این رستوران طبخ می شود به قدری لذیذ و خوشمزه است که مزه آن تا آخر عمر از ذهنتان پاک نخواهد شد. حتی اگر شما گیاه خوار هم باشید می توانید در این رستوران نوع بدون گوشت این غذا را سفارش داده و از مزه آن لذت ببرید.
[caption id="attachment_104" align="aligncenter" width="780"] موساکا یکی از لذیذترین غذاهای یونان[/caption]یمیستا و هورتا ورستا
اگر به جزیره سانتورینی رفتید میتوانید در رستوران های معروف این جزیره بهترین غذاهای یونان از جمله میستا را سرو کنید. از مهمترین مواد تشکیل دهنده این غذا میتوان به سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی، فلفل های رنگی، گیاهان معطر، پنیر و برنج اشاره کرد؛ اگر این غذا به دست آشپزهای ماهر یونانی تهیه شود جزوه لذیذترین غذاهای یونان می باشد. این غذا در حالی که شما را کاملاً سیر میکند از کالری زیادی برخوردار نبوده و جز غذاهای سبک به شمار می رود. هورتا ورستا یکی دیگر از لذیذترین غذاهای یونان می باشد که زرق و برق چندانی نداشته و جز غذای ساده ولی بی همتای این کشور به شمار می رود. مهمترین مواد تشکیل دهنده این غذا برگ های سبز سبزیجات، سرکه، آبلیمو، روغن زیتون و نمک می باشد از این رو این غذای ساده و سالم گزینه بسیار مناسبی برای گیاهخواران است.
[caption id="attachment_105" align="aligncenter" width="780"] یمیستا و هورتا ورستا[/caption]طعم به یادماندنی اسپاناکوپیتا و ترازیکی
اسپاناکوپیتا یا پای اسفناج در رستوران های زیادی از جمله نانوایی بورا طبخ میشود که اگر دوست دارد بهترین اسپاناکوپیتا عمرتان را بخورید بهتر است به این رستوران رفته و آن را سفارش بدهید. مواد تشکیل دهنده این غذا کره، خمیر یوفکا، اسفناج، پنیر، تخم مرغ، نمک و فلفل سیاه می باشد. این غذای سالم میتواند به عنوان یک عصرانه پاییزی سالم انتخاب شود؛ همانطور که می بینید در مواد تشکیل دهنده این غذا از هیچ نوع گوشتی استفاده نشده که این موجب شده است اسپاناکوپیتا به یکی از غذاهای مورد علاقه گیاهخواران نیز تبدیل شود. یکی دیگر از غذاهای یونان که جزو غذاهای اصیل این کشور به شمار می رود ترازیکی بوده که ترکیب ساده ای از ماست یونانی، خیار رنده شده و سیر می باشد. این غذا در تمامی رستوران های یونان موجود بوده و می توانید آن را به همراه نان پیتا نوش جان کنید.
[caption id="attachment_106" align="aligncenter" width="780"] طعم به یادماندنی اسپاناکوپیتا و ترازیکی[/caption]طبخ سوولاکی و دولماداکیا در یونان
یکی از غذاهای یونان که می توانید در رستوران های کنار جاده ای آن را پیدا کنید غذای سوولاکی است. این غذا نوعی کباب فوری یونانی بوده که با استفاده از گوشت های تکه ای و سبزیجات تهیه میشود. گوشت مورد استفاده در سوولاکی ادویه دار بوده و با سس های متنوع خوش طعم تر می شود؛ البته توجه داشته باشید که معمولا یونانیها به بیشتر غذاهایی که با استفاده از گوشت های رولی طبخ میشود سوولاکی میگویند از این رو نمونههای زیادی از این غذا با استفاده از گوشت های مختلف وجود دارد. این نوع غذای یونانی معمولا از گوشت مرغ، شمشیر ماهی، گاو، خوک و گوسفند تهیه می شود. غذای دولما اکیا در حقیقت غذایی است که تهیه شده از دلمه های باریک شکل به همراه گوشت بره و برنج، این مواد در داخل برگ انگور پیچیده شده و به همراه لیمو به عنوان یک پیش غذا سرو می شود. این غذا تقریباً شبیه به دلمه ایرانی است.
[caption id="attachment_107" align="aligncenter" width="780"] طبخ سوولاکی و دولماداکیا در یونان[/caption]جیروس و حالوا از دیگر غذاهای خوشمزه یونان
حالوا یکی از غذاهای یونان می باشد که در عین سادگی بسیار خوشمزه است. این غذا میتواند به عنوان دسری بی نظیر مورد استفاده قرار گیرد. در طبخ آن از هیچگونه لبنیات و یا تخم مرغ استفاده نشده و مهمترین ترکیبات آن روغن، آرد سمولینا، شکر و آب است. تقریباً میتوان گفت حالوا همان حلوای است که در ایران در طی مراسم های مختلف تهیه می شود. اگر دوست دارید یکی از غذاهای یونان را با قیمت بسیار مناسبی امتحان کنید می توانید غذای جیروس را انتخاب کرده و از مزه لذیذ آن نهایت استفاده را ببرید. تهیه این غذا به گونه ای است که آشپزان یونانی تکه های گوشت را به صورت عمودی روی اجاق سرخ کرده و آنها را درون نان پیتا ریخته و در آخر پیاز، کاهو، گوجه، چیپس سیب زمینی به آن می افزایند.